В изпълнение на одобрения на заседанието на Министерския съвет, проведено

...
 В изпълнение на одобрения на заседанието на Министерския съвет, проведено
Коментари Харесай

Държавата дава Герена на Левски за строителство

 В осъществяване на утвърждения на съвещанието на Министерския съвет, извършено на 17 февруари 2021 година, Актуализиран проект за деяние за държавните концесии за интервала 2021–2027 година, министърът на младежта и спорта ще предприеме дейности за възлагане на концесия за строителство на „ Спортен комплекс за професионален и всеобщ спорт „ Георги Аспарухов “, град София, община Столична, област София.

Изпълнението на плана за концесия ще способства за реализиране на Специфична цел 1.4. от Националната тактика за развиване на концесиите (2018-2027 г.) – „ Осигуряване на досегаемост и качество на услугите, свързани със систематични занимания с физически извършения и спорт от всички възрасти “, без да се изразходват средства от държавния бюджет.

         Незадоволителното положение на спортната база към този миг е последица от множеството промени в нормативните актове, осъществявани след 1990 година, а неналичието на изясненост и сигурност демотивира ползвателите на оборудванията да влагат обилни финансови средства за поддържане и реновиране въз основата.

         С даването на концесия за строителство на „ Спортен комплекс за професионален и всеобщ спорт „ Георги Аспарухов “, ще се реализира цялостна рационализация на комплекса и икономическа успеваемост при ръководството му, като както строителния, по този начин и оперативния риск ще се поемат от концесионера. Очакваният резултат е да се довърши трибуната на Сектор „ А “, включително като се построи козирка, да се построят три нови трибуни с козирки, всички трибуни да се оборудват, да се ремонтира и разшири съществуващият паркинг и да се построи нов паркинг. Дългосрочният резултат от възлагането на концесията е спортният комплекс да се поддържа в експлоатационна валидност с качество, отговарящо на най-новите национални и интернационалните стандарти, което ще сътвори предпоставки и за високо качество на предоставяните услуги.

         Конкретният период на концесията и годишното концесионно заплащане, което концесионерът ще дължи на концедента, ще бъдат избрани след разработване на обосновката на концесията, с която ще се стимулира откриването на процедурата за установяване на концесионер.

         Определянето на концесионер ще се извърши при съблюдаване на правилата, избрани в Закона за концесиите, в това число тези за гласност и бистрота.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР